Skip to content

kennis bank – verdieping

Je honger naar kennis nog niet voldoende gevoed?
Inspireer jezelf met de onderstaande artikelen.

EEN GOED BEGIN

Je beleggingsreis begint hier. Of je net begint of al ervaring hebt, het is altijd waardevol om de essentiële aspecten van beleggen (nog eens) door te nemen. Van het begrijpen van risico’s tot het ontwikkelen van een strategie, zorg dat je goed voorbereid bent.

DIVIDEND

Aandelen met een dividend vinden wij heerlijk bij BasisBeleggen. Waarom? Legio redenen. Met onderstaande informatie kun je nagaan waarom wij daar fan van zijn.

CARROUSEL

Met regelmaat plaatsen wij carrousels met interessante onderwerpen over beleggen. Naast social media kun je deze hier ook vinden. 

Gidsen

Hier vind je gids(-en) met meer inhoud en verdieping over aandelen en investeren. Houd deze plek goed in de gaten, dan mis je geen kennis.

KENNIS BANK.

De Engelse filosoof Francis Bacon riep het al in de zestiende eeuw: ‘Kennis is macht’. Daarom leggen we in deze kennis bank de belangrijkste beleggerstermen uit. Ook vind je verdiepende artikelen in deze kennisbank. Zo kun jij als particuliere belegger meeliften op de successen van de financiële markten.

BELANGRIJKE
BELEGGERSTERMEN

Beleggen is een stuk makkelijker als je de juiste termen kent. BasisBeleggen.nl neemt je graag mee in de terminologie van de beurs in deze kennis bank.

Kennis Bank Beleggen

→ Aandeel
Een aandeel betekent dat jij een klein stukje mede eigenaar bent van het bedrijf.

→ Laatkoers
De prijs waarvoor verkopers op dat moment bereid zijn een aandeel te verkopen.

→ Biedkoers
De prijs waarvoor kopers op dat moment bereid zijn een aandeel te kopen.

→ Dagorder
Een order om aandelen te kopen gedurende die dag. Heb je aan het eind van de dag het aandeel niet gekocht? Dan vervalt de order.

→ Dividend
Dividend vormt een winstuitkering van het bedrijf aan haar aandeelhouders. Je krijgt dit bedrag automatisch op je broker account gestort.

→ Broker
De tussenpartij waarmee je aandelen kunt kopen en verkopen op de beurs.

→ Limit order
De manier waarop je je koop of verkoop order doorgeeft tegen een maximum (koper) of minimum (verkoper) prijs.

→ Market order
Bij een market order koop of verkoop je tegen de marktprijs van dat moment. Risico op koersschommelingen is groot als de handel in het aandeel beperkt is. BasisBeleggen houdt niet van deze order vorm.

→ Ticker
De ticker vormt een unieke code waarmee een aandeel op een specifieke effectenbeurs wordt gevonden. Een ticker symbool kan bestaan uit letters, cijfers of een combinatie. Bij onze alerts geven wij altijd de ticker code.

Back To Top